Allt du behöver veta om krypto

Kryptovalutor är en form av digitala pengar som inte kontrolleras av några centrala myndigheter som t.ex. riksbanken. De skapas genom en process som kallas mining, som innebär att lösa komplexa matematiska problem vilket ger en liten del av valutan för varje avklarat problem hos utländska casino. De kan köpas och säljas på börser och användas för att köpa varor och tjänster.

Kryptovalutainvesteringar är inte för alla. Det är viktigt att förstå riskerna innan du investerar i kryptovalutor, såväl som de potentiella fördelarna. Handledning för Bitcoin-investeringar kan hjälpa investerare att förstå vad kryptovalutor är, hur de fungerar och hur man handla med dem framgångsrikt.

En annan fördel med kryptovalutor är att det inte finns någon som helst avgift för att överföra dem från en person till en annan, oavsett vart i världen man befinner sig.

Vad är skillnaden på “coins” och “tokens”?
Ett kryptocoin är en digital valuta, vilket också är känt som en kryptovaluta.

En token är en digital tillgång som kan representera alla typer av verkliga tillgångar.

Det finns många typer av coins och tokens, men de har alla samma mål: att tillhandahålla ett alternativ till fiat-valutor som dollarn eller euron, eller att tillhandahålla ett alternativ till centraliserade bank- och investeringssystem.

Coins och tokens har alla en unik och beständig kod som identifierar alla transaktioner som har tagit plats med just den coinen/token, vilket gör att man kan säkerställa sitt ägande av valutan på ett väldigt tillförlitligt sätt.

Hur bestämmer du vilken kryptovaluta du ska investera i?
Kryptovalutamarknaden är volatil och det finns många risker med att investera i den. Det finns många faktorer att tänka på innan du investerar, såsom coinens pris, dess marknadsvärde, dess handelsvolym och vilken typ av coin det är (t.ex. säkerhet eller nytta).

Det finns många kryptovalutor där ute idag men alla kommer inte att vara bra investeringar. Vissa mynt kan ha ett bra pris utan att de har ett bra marknadsvärde eller handelsvolym, vilket innebär att de lätt kan sjunka i pris vilket gör att du kommer förlora din investering. Andra mynt kan vara mycket överprisade för sitt värde och kan också sjunka i pris om några negativa nyheter kommer ut om dem.

För att investera klokt bör du undersöka de olika tillgängliga kryptovalutorna och ta reda på vilka som skulle vara bäst för din investeringsportfölj baserat på din risktoleransnivå. Du bör också se till att du diversifierar dina investeringar så att om ett mynt tappar i värde kan resten av din kryptoportfölj bevara stora delen av värdet på portföljen.

För- och nackdelar med att investera i Bitcoin
Bitcoin är en form av digital valuta, som är skapad och upprätthållen elektroniskt. Nätverket fungerar utan att man behöver några mellanhänder med hjälp av peer-to-peer vilket innebär att transaktioner sker direkt mellan användare. Dessa transaktioner verifieras av nätverksnoder genom användning av kryptografi, ett sätt att dölja information från fel ögon, och registreras i en offentlig distribuerad databas som kallas blockchain. År 2009 släpptes Bitcoins källkod av en okänd person eller grupp människor under namnet Satoshi Nakamoto.

Fördelar med bitcoin:

• Du kan köpa det anonymt
• Det tillkommer inga kreditkortsavgifter
• Du behöver inte uppge din personliga information när du köper något online
• Ditt konto är inte fryst om du glömmer ditt lösenord
• Du är inte begränsad till hur mycket pengar du kan spendera
Nackdelar:

• Bitcoin-priserna fluktuerar helt galet; en dag kan det vara värt $6 000, för att sedan krascha ner till $5000 nästa dag. Extremt volatilt med andra ord
• Det finns ingen centralbank eller något underliggande kapital som garanterar värdet på bitcoin, utan teoretiskt sett kan bitcoin vara värt $0 imorgon